Planinarska škola 2022

Posted by on 01/08/2022

pskola-2022-2

Škola polaznicima pruža osnovna znanja i vještine neophodne za siguran i ugodan boravak u planinama a namijenjena je svima onima koji tek otkrivaju planinarstvo i čudesan svijet planina kao i onima iskusnijima koji žele proširiti i usavršiti svoje planinarsko znanje.

Završena Opća planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke, markacijske, vodičke).

Polaznici Opće planinarske škole mogu biti isključivo članovi HPD „VINICA“ s plaćenom članarinom za tekuću godinu i s navršenih 15 godina života a do punoljetnosti potrebna je suglasnost roditelja ili staratelja.

Program škole usklađen je s Pravilnikom Komisije za školovanje pri HPS-u i standardima UIAA.

Opća planinarska škola počinje 15. rujna i završava 22. prosinca a uključuje:

  • predavanja – održavaju se uglavnom ČETVRTKOM u prostorijama planinarskog društva HPD VINICA s početkom u 19:30 sati, a traju najviše dva sata.
  • praktičnu nastavu vikendom – cjelodnevni izleti (osam izleta a od toga tri dvodnevna izleta) koji se održavaju subotom, odnosno subotom i nedjeljom ako je dvodnevni izlet.

Prijava u Opću planinarsku školu vrši se popunjavanjem PRIJAVNICE na redovitim sastancima
HPD „VINICA“ srijedom od 20:00 sati zaključno do 01.09.2022. Prijavnica se također nalazi na internet stranicama Društva.
Upisi u školu traju do ispunjenja upisne kvote od 20 polaznika.
Popunjena prijavnica sa dokazom o uplati kotizacije za školu predaje se voditelju škole.

Cijena škole: 100,00 kn za polaznike koji su članovi HPD „Vinica“.
Za polaznike škole koji nisu članovi Društva, potrebno se učlaniti u HPD „VINICA“.
Uplate se vrše isključivo na račun Društva na broj HR7124000081190045995 uz napomenu „za opću planinarsku školu“.

Predavanja, vježbe i izlete održavaju i vode iskusni planinari, vodiči, alpinisti, speleolozi, instruktori HPS-a i Hrvatske gorske službe spašavanja.
Upisom u školu svaki polaznik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje u radu škole, da izletima pristupa na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati programa izleta, odluka i uputa vodiča.

Troškove izleta, prijevoza, hrane i svih ostalih dodatnih financijskih davanja snose sami polaznici.

Polaznici škole nakon završetka predavanja i vježbi polažu završni ispit pred komisijom sastavljenom od predavača i voditelja Škole. Ispitu mogu pristupiti polazici koji su prisustvovali na barem 70% predavanja, vježbi i izleta škole. Kao dokaz o uspješno položenom ispitu organizator škole polazniku daje diplomu HPS-a o završenoj planinarskoj školi.

Plan škole je okviran, te je podložan promjenama zbog vremenskih uvjeta i raspoloživosti instruktora.
Sve dodatne informacije možete dobiti kod voditelja škole – Dinko Friščić, mob.: 095/ 588 3319
te na e-mail: hpdvinica@gmail.com

Prijavnicu za planinarsku školu možete preuzeti ovdje.

Comments are closed.