Kapelski Planinarski Put (29.04. – 01.05.)

Posted by on 05/04/2023

HPD „Vinica“ organizira 29.04 30.04. i 01.05. 2023.g. planinarski izlet „Kapelski planinarski put“

„Kapelski planinarski put“ povezuje Veliku Kapelu s morem, vodi od Tuka preko Bjelolasice, Samarskih i Bijelih stijena, Velike Javornice te Kolovratskih stijena do Viništa i Klenovice. Tradicionalni planinarski izlet koji se organizira svake dvije godine u organizaciji HPD Vinica. Ovo je peti izlet zbog toga je zamišljen da bude na malo drugačiji način od dosadašnjih naime krenuli bi sa mora iz Klenovice prema Tuku.

PLAN IZLETA

Polazak bi bio u subotu 29.04.2023. u 5.00 h sa parkirališta kod hotela „Duga Resa“
Naša prva kontrolna točka bi bila Klenovica koja je inače zadnja (KT10) od tamo bi krenuli u 7 sati.
Put nas vodio preko Viništa, Kolovratskih stijena,Dulibe, Velike Javornice sve do planinarske kuće na Bijelim stijenama gdje bi bilo prvo noćenje.

U nedjelju 30.4.2023. imamo najljepši i najzanimljiviji dio izleta a to je Vihoraški put jedan od najljepših planinarskih puteva u RH.
Polazak sa Bijelih stijena bi bio oko 8 sati a završetak nedjeljnog planinarenja bi bio u Ratkovom skloništu gdje je predviđeno noćenje.

Ponedjeljak 01.05.2023 zadnji dan izleta.
Polazak iz Ratkovog skloništa oko 8 sati prema Samarskim stijenama, preko Bjelolasice i Matić poljane sve do doma „Bijele stijene“ u Tuku gdje završava izlet.
Planirani povratak u Duga Resu oko 20 sati.

Težina izleta:
Kondicijski vrlo zahtjevno.
Tehnički nezahtjevno osim jednog dijela dionice kroz Vihoraški put koji je tehnički zahtjevan.
Dužina puta oko 65 km.
Organizacija prijevoza ovisi o broju prijavljenih, maksimalan broj sudionika- 24 članova.
Cijena izleta oko 40 €.
Zadnji rok za prijavu 20.04.2023.

Prijava je važeća samo sa plaćenom akontacijom od 35 € (organizacija prijevoza i rezervacija noćenja u domu na Bijelim stijenama) najkasnije do 20.04.2023. U slučaju odustajanja manje od 8 dana prije izleta akontacija se ne vraća osim ako ima zamjena .

Prijave na izlet vodiču : Đani Fabac - 099 /2121-870
Damir Šeketa – 091 /7863-275

Oprema: gojzerice,prikladna odjeća,zaštita od vremenskih uvjeta (kiša,vjetar,sunce),rezervna odjeća, naglavna lampa,štapovi,prva pomoć.
Ponijeti hranu i vodu potrebnu za tri dana,vreća za spavanje i karimat.
Ovisno o broju prijavljenih moguće je da budu potrebni šatori za noćenje (ovu opciju ćemo dogovoriti prije samog polaska na izlet) .

Svi zainteresirani sudionici izleta mogu kupiti dnevnik obilaznice „Kapelski planinarski put“ i skupiti svih 10 kontrolnih točaka na ovom izletu i za priznanje dobiti jednu lijepu značku.

NAPOMENA : odazivom na izlet,svaki pojedinac povrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta,da ispunjava zdravstvene,psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu,da prihvaća program,da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu za tekuću godinu,da pristupa izletu na vlastitu odgovornost,te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta,odluka i uputa vodiča.

Vodiči zadržavaju pravo izmjene plana izleta ukoliko to smatraju potrebnim (nepovoljni vremenski uvjeti).

Comments are closed.