Izvještaj sa planinarskog izleta na Snježnik i Guslicu dana 18. ožujka 2023. (subota)

Posted by on 28/03/2023

snjeznik_2023

Na planinarski izlet u organizaciji HPD Vinica Duga Resa na Snježnik i Guslicu krenuli smo sa dva kombija, ukupno 16 članova planinarskog društva Vinica Duga Resa i PD Dubovac Karlovac. Sastali smo se u 7:00 h ispred hotela Duga Resa i krenuli do Bosiljeva gdje smo nastavili autoputom do Delnica. U Delnicama smo popili jutarnju kavu i po potrebi obavili kupnju u Lidlu.

Sa parkirališta na Platku krenuli smo oko 10:00h prema Snježniku. Do vrha nam je trebalo cca sat i pol stazom preko grebena. Na stazi je bilo malo snijega tako da smo mogli uživati u ostavljanju posljednjih tragova u snijegu.

Na vrhu nas je dočekao veliki bernardinac koji je s nama rado podijelio hranu iz ruksaka (posebno špek).

Na vrhu smo pojeli, uživali u pogledu i  u podne nastavili grebenom prema Guslici. Na Guslici smo ponovno mogli uživati u hrani, pogledu (posebno prema slovenskom Snežniku) i druženju. Kružnom turom vratili smo se do Velikog doma na Platku gdje smo popili kavu i uživali u zrakama sunca. Na spustu smo bili nešto oprezniji obzirom da je bilo dosta sklisko radi topljenja snijega. Za spust do Platka nam je trebalo oko sat i pol.

Oko 17 h krenuli smo prema Dugoj Resi.

Zahvaljujući lijepom vremenu, imali smo krasan izlet sa nezaboravnim pogledom.

Vodič Dijana Jurčević

Comments are closed.