Pag, Sv. Vid i Life On Mars (24.09.2022.)

Posted by on 15/09/2022

HPD Vinica Organizira jednodnevni planinarski izlet na otok Pag u subotu 24. rujna 2022. godine

Prijave i informacije: srijedom na sastancima društva ili osobno vodiču. Prijave za izlet do srijede, 21. rujna 2022. godine radi organizacije prijevoza.

Vodič: Dijana Jurčević, 099 6130698

Polazak: 24. rujna 2022. u 6:00 h ispred Hotela Duga Resa
Prijevoz: kombi (1 ili 2 ovisno o broju prijavljenih)
Ocjena težine: nije zahtjevno
Cijena izleta: cca 150 kn

Napomena: Prijave za izlet su završene obzirom na popunjenost predviđenog broja mjesta. Hvala.

Plan izleta:
06.00 h polazak ispred Hotela Duga Resa.
Očekivani dolazak na otok Pag poslije 9:00.
Uspon iz Kolana na najviši vrh Paga - sv. Vid koji se nalazi na 348 mnv i KT u Hrvatskoj planinarskoj obilaznici. Uspon traje nešto više od sat vremena.
Zatim odlazak u Metajnu i obilazak staze Life of Mars.
Life of Mars je jedna od najljepših trail staza u Hrvatskoj koja pruža nevjerojatan pogled kakav ćete rijetko pronaći. Nesvakidašnji kameni paški krajobraz i šetnja uz prekrasno modroplavo more predstavlja odmor od svakidašnjice. Ne smatra se klasičnom planinarskom stazom i ne savladava velike visinke razlike. Prolazi pokraj plaža Ručice, Beriknica i Slana koje svojom ljepotom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Obzirom da staza vodi pokraj prekrasnih uvala i navedenih plaža nadamo se da će vrijeme dozvoliti kupanje te obavezno ponijeti ručnike i kupaće kostime. Tijekom dana prehrana iz ruksaka, a po završteku obilaska Life of Mars mogućnost večere u Metajni po dogovoru.
Povratak u Dugu Resu u večernjim satima.

Oprema: standardna planinarska, štapovi po potrebi, gozjerice ili čvrsta obuća, zaštita od sunca (kiše i vjetra ovisno o prognozi) rezervna odjeća, planinarski štapovi po potrebi, ostala standardna oprema te obavezno ponijeti kupaći kostim, ručnik i dovoljno tekućine.

Comments are closed.