Izeštaj sa izleta »Premužićeva staza« (02.09.2022. – 04.09.2022.)

Posted by on 09/09/2022

U petak u 17 h ukupno nas 17 (HPD Vinica i PD Dubovac) okupilo se na parkingu hotela Duga Resa i krenulo prema Zavižanu. Putem smo svratili na klopu u pizzeriu Rizik u Krasnom i na dom na Zavižanu stižemo oko 21 h.
Pošto je u subotu bilo predviđeno oko 13 sati hoda, ustajemo u 05 h ujutro i nakon doručka i kave pozdravljamo se sa domarom Ivanom i krećemo na Premužićevu stazu.
Od kako smo krenuli u ranu zoru, putem nas je pratilo lijepo i sunčano vrijeme. Putem prema pl.domu Alan, popeli smo redom na vrhove Gromovaču, Crikvenu i Seravski vrh.
Na Alan stižemo oko 13 h, gdje smo dogovorili ručak i nakon malo veće pauze krećemo dalje prema našem odredištu, Kuginoj kući, na koju stižemo u 21 h. Tamo nas je dočekao domar Miro sa večerom, pivicom i naravno, pjesmom!  Nakon prehodanih nešto više od 13 h u subotu, u nedjelju smo odlučili malo duže odspavati. Nakon doručka, naš domar Miro nas ispraća kako nas je i dočekao, pjesmom. Oko 10 h krećemo prema Baškim Oštarijama. Nakon kiše koja je padala pred jutro, vrijeme se razvedrilo tako da smo i u nedjelju imali sunčan dan sve do Baških Oštarija na koje dolazimo oko 16 h. Nakon čestitanja i oduševljenja nakon dva naporna, ali prekrasna dana odlazimo na zasluženu pivicu i ručak u hostel Baške Oštarije i oko 17 h krećemo prema Duga Resi.

Ovim putem se želim zahvaliti svim sudionicima izleta i moram priznati da sam jako ponosan na sve, jer je ovo bio kondicijski vrlo zahtjevan izlet, a njihovo oduševljenje na kraju meni je bila najveća nagrada.
Hvala mojim pomoćnim vodičima Dijani i Đaniju, a posebno hvala Dubravku koji mi je pomogao u transferu kombija prema Baškim Oštarijama (za tu akciju se još moram zahvaliti i našem domaru Miri i njegovom prijatelju Zoranu).

- Damir Šeketa, vodič

Comments are closed.