Crnopac (04.10.2020.)

Posted by on 18/09/2020

HPD Vinica iz Duge Rese organizira 04.10.2020 jednodnevni planinarski izlet na Crnopac.

Crnopac (1402 m) je najjužniji izdanak Velebita i jedan od njegovih najatraktivnijih dijelova. Vrh Crnopac spada u jedan od najljepših vidikovaca na Velebitu. 
Staza kojom ćemo se kretati je kružna i započinje od Prezida koji je na devetom kilometru ceste od Gračaca prema Obrovcu. Krećemo na uspon strmom stazom prema PS Crnopac (Tatekovo sklonište) dalje idemo preko vrha Veliki Bat(1385 m) do našeg odredišta vrha Crnopac.Ovaj dio planinarskog krajolika je jedinstven u našim planinama.
Spuštanje je stazom preko Veselinović stanova natrag u Prezid. 
PLAN PUTA:
U 6.00 sati polazak ispred hotela Duga Resa (putem stajemo na kavu i ostalo) 
Oko 9.00 dolazimo u Prezid i tu započinje naša tura. Tura zahtjeva određenu planinarsku kondiciju i nije lagana ali imamo dovoljno vremena za češće pauze i lagani tempo. 
Za proći stazu potrebno je oko 6 sati hodanja. 
Povratak u Duga Resu bi bio oko 20.

PRIJEVOZ: Kombi
CIJENA IZLETA : cca 150 kn
TEŽINA IZLETA : K3-teško, T2-srednje zahtjevno
PRIJAVE: vodiču na sastancima društva ili osobno vodiču na mobitel.

Akontacija za izlet 100 kn plaćena najkasnije 23.09.

VODIČ IZLETA: Đani Fabac - 099 – 2121 870 .

Potrebna oprema :
Adekvatna odjeća i obuća za planinarenje, ruksak, rezervna odjeća, jakna za kišu i vjetar, planinarska iskaznica, mobitel, hrana ,voda i dr.

Napomena: odazivom na izlet,svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene,psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća program, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da ce se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene plana i otkazivanja izleta u slučaju nepovoljnih uvjeta.

Comments are closed.