Hahlići (04. 06. 2020.)

Posted by on 17/06/2020

HPD Vinica iz Duge Rese organizira 4. i 5. srpnja dvodnevni planinarski izlet na Hahliće kroz Mudnu dol.

Na primorskoj strani nad Grobničkim se poljem proteže masiv Obruča na kojem prevladavaju lijepe livade,travnati i stjenoviti vršci. U tom masivu nalazi se stjenoviti klanac Mudna dol i krševito područje Pakleno. Mudna dol je suho korito potoka Sušice koji je savladiv isključivo za suha vremena. Neobični žljebovi, uska korita, strme i visoke litice krase ovo jedinstveno remek djelo prirodne raznolikosti koje je vodena sila klesala i brusila stoljećima.
Svi vrhovi odlikuju se prostranim vidicima na Hrvatsko primorje, Učku i prema Gorskom kotaru. Taj niz vrhova među planinarima naziva se „Grobničke Alpe“, jer njihovi bijeli kameni vrhovi podsječaju na prave alpske vrhunce.

PLAN IZLETA:

1. DAN

Okupljanje i polazak sa parkirališta kod hotela „Duga Resa“u 6.30.
Dolazak u selo Podkilavac gdje ostavljamo prijevoz i krećemo na stazu prema kanjonu Mudne doli. Odavde pa do izlaza iz kanjona Mudne doli moramo proći 2 km i svladati uspon od 500 m n/v  kroz razne kaskade, tobogane I kotlove koji su, uglavnom, osigurani sajlama i klinovima (nekih 20 m). Izlaskom iz Mudne doli dospijevamo na klisuraste padine obrasle travom. Putem do doma išli bi stazom koja vodi preko vrha Dnić(1190m n/v). Za uspon do doma trebati ćemo oko 5-6 sati ovisno o veličini grupe.
Smještaj u dom, pauza za ručak i odmor.
Po želji i mogučnostima koliko će nam satnica dozvoljavati možemo obići neke od okolnih vrhova (Ćunina Glava, Osoje, Suhi vrh i Fratar). Povratak u dom večera i noćenje. Spavanje sa planinarskom iskaznicom je 50kn.
2.  DAN

Ustajanje, doručak i oko 8 sati krećemo na vrh Obruč (1305m n/v) do kojeg nam treba oko 1,5 sati. Sa vrha produžujemo kružnom stazom do Pakleno sjeverni vrh (1331 m n/v), Pakleno vrh (1340 m n/m) i spuštamo se u dom (potrebno vrijeme oko 5-6 sati). Nakon ručka spuštamo se do Podkilavca za to nam treba oko 2 sata. Očekivani povratak u Duga Resu oko 19 sati.
PRIJEVOZ: Osobni automobili
CIJENA IZLETA : cca 150 kn
TEŽINA IZLETA : srednje zahtjevna staza – K3, T2
PRIJAVE: vodiču na sastancima društva ili osobno vodiču na mobitel.

Akontacija za izlet 50 kn plačena najkasnije 8 dana prije izleta.

VODIČ IZLETA: Đani Fabac - 099 – 2121 870 .

Potrebna oprema :
Adekvatna odjeća i obuća za planinarenje, vreča za spavanje, ruksak, rezervna odjeća, jakna za kišu i vjetar, planinarska iskaznica, mobitel, hrana ,voda (min. 1.5 l po danu). Tko želi može uzeti kacigu i komplet za samoosiguranje.

Napomena: odazivom na izlet,svaki pojedinac povrđuje da je upoznat sa uvijetima izleta, da ispunjava zdravstvene,psihofizicke i tehnicke uvijete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća program, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da ce se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene plana i otkazivanja izleta u slučaju nepovoljnih uvijeta.

Comments are closed.