Izvještaj sa izleta na Orlovo Gnijezdo od 20.7.2019.

Posted by on 30/07/2019

Ljetna subota 1 h u noci,15 clanova HPD Vinice u zajednickom izletu sa PD Dubovac ukrcava se u bus za turbo atraktivan izlet na Orlovo gnijezdo i Kraljevo jezero u Njemackoj.Sam izlet ima karakteristike turistickog izleta, no to ne umanjuje planinarski dozivljaj, jer su cijeli dan oko nas bili predivni Alpski vrhovi oko mjesta Berchtesgadena.
Dosli smo cak i malo ranije od predvidenog ,nesto poslije 7h,kupili karte za park koje ukljucuju i bus.Njemacki perfekcizam na svakom koraku,sve tocno u minutu,odlasci dolasci a zadnjih 130 m vozi poveci lift do same kuce.Slijedi lagana setnja grebenom i teska uzivancija u pogledima na sve strane svijeta.
Nakon povratka sa Orlova gnijezda odlazimo na Kraljevo jezero ili u orginalu, da jezik polomis Konigssee.Kupnja karata i zacas smo na brodu.
1h tamo i 1h natrag, setnja do jednom manjeg jezera uz kupanje najhrabrijih(Tocka).Posebna atrakcija uz nezaboravne poglede na okolne vrhove i masiv Watzman je kada vodic na pola puta odsvira u trubu kratke dionice klasicne glazbe uz impresivnu jeku sa okolnih stijena.BTW vodic je cijelo vrijeme pricao na Njemackom pa ga gotovo svi nisu razumjeli,i to je mozda jedini minus,drugo nista.Engleski bi nam ipak puno bolje sjeo.
I tak zacas proletjelo 3 h i evo nas u luci i opet sve kirurski precizno i po planu.Trpamo se u bus i puni dojmova i utisaka iz ovog predivnom Njemackog parka prirode krecemo svojim kucama.Hvala svima na sudjelovanju na izletu te glavnom vodicu Marinu Marasu, kao i soferima busa.Do iduceg druzenja i citanja.

Comments are closed.