Izvještaj sa izleta Zečak 795m i Veliki Lovnik 737m (24.03.2019)

Posted by on 28/03/2019

Nedjelja jutro, 24.03.2019 Mjesto radnje: parking Hotela Duga Resa.
Dugoreško jutro obasjalo sunce i najava je idealnog dana. Krećemo iz DR prema KA i kod suda se kompletiramo. 5 auta 21 planinar/ka.
Dolazimo do kamenoloma na putu za Japetić, parkiramo. Pakiranje i polazak lijevo strmo na Zečak u 8.40h. Uspon je strm i uz lagane tegobe (ipak je jutro) savladavamo uspon. Dolaskom na grebensku cestu vratio se osmijeh svim sudionicima i grabimo naprijed. I eto nas za 1h40min na Zečaku (795m). Pauza, jelo, piće i naslikavanje....moderna vremena. Uživamo na suncu. Prema planu idemo dalje...Dragonoš (14.35h) te Gostinjac Sv. Bernarda 13.00h i vrh Veliki Lovnik u 13.15h. Spuštamo se natrag do Gostinjca i uživamo u Velebitskoj pivi i hranjivim uradcima iz ruksaka! Dobra atmosfera, terasa puna ljudi. Bas planinarski. Dobro da je dom otvoren pa smo se mogli malo i opustiti. Povratak (14.15h) je dijelom puta isti do ispod Pljovice te se onda strmo spuštamo makadamskom cestom do auta. Nakon spremanja, pada dogovor za kavu u „prvoj birtiji“ i tako stajemo u Belčićima i uživamo na terasi s pogledom na punionu Sv. Jana. Hvala g. I. Žalcu na čašćenju – eto netko se i tako veseli svom prvom izletu! Svaka čast. Možda postane pravilo za novake?! Idemo dalje i u DR smo u 17.30h.

Vodičev osvrt: sunce, snijeg u tragovima, vesela atmosfera, blijeda i znojava lica na usponu na Zečak, šafrani u Dragonošu i naslikavanje, osmijesi na terasi gostinjca uz Velebitsko i kavicu, roze majice i crne hlače su IN, uglavnom kako je rekao jedan naš planinar: tipičan planinarski „pinky day“

Pozdrav, SF

Comments are closed.