Golubić i Hajdučki kuk, 30.06.2018.

Posted by on 22/06/2018

Hajdučki kukovi poznati su kao jedinstven dio sjevernog Velebita između prijevoja Vratnik na sjeveru i Alana na jugu, a koje sadrži veliko bogatstvo morfoloških oblika i prije svega jedinstvenu floru. Možemo reći kako se radi o nevjerojatnom području jedinstvene prirode.

Vrh Golubić, poznat kao stjenovit vrh sjeverno od visokog Kuka. Naime za razliku od Kuka, njegove su strane sa svih strana strmije, a vidik puno opsežniji. Leđa Hajdučkih kukova koji spaja ova dva vrha pruža se smjerom sjeverozapad-jugoistok i dobro se vidi sa samog vrha.

 Hajdučki kukovi zajedno sa Rožanskim kukovima proglašeni su strogim rezervatom prirode 1969., sa površinom preko 1.000 ha, a nalaze se na sjevernom dijelu Parka prirode Velebit.

HPD Vinica iz Duge Rese u subotu 30.06.2018.g organizira jednodnevni planinarski izlet na Sjeverni Velebit u obilazak vrhova Golubić (1658m) i Hajdučki kuk (1649m).

PLAN IZLETA:

6.00 h polazak sa parkirališta kod hotela „Duga Resa“ prema Sjevernom Velebitu

9.00 h polazak sa parkirališta kod polja Veliki Lubenovac

11.30 h dolazak na vrh Golubić

12.00 h polazak prema Hajdučkom kuku

 13.30 h dolazak na Hajdučki kuk

16.30 h predviđeni povratak na parkiralište

20.00 h planirani povratak u Dugu Resu

Prijevoz : Osobni  automobili ili kombi ovisno o broju prijavljenih
Cijena izleta : cca 100 kn  prijevoz ovisno o broju prijavljenih

Težina izleta : srednje teško – vrijeme hodanja cca 5 sati

Napomena: Ponijeti sa sobom hranu i vodu (min. 2l)

Potrebna oprema :
Adekvatna odjeća  i obuća za planinarenje, ruksak, rezervna odjeća, jakna za kišu i vjetar, planinarska iskaznica, fotoaparat.

Prijave za izlet vodiču na sastancima društva petkom u 20 sati ili osobno vodiču na broj mobitela do 27.06.2018. godine.                        
Vodič zadržava pravo izmjene plana izleta.

Vodič izleta:   Đani Fabac - 099 / 2121 - 870

Napomena: odazivom na izlet,svaki pojedinac povrđuje da je upoznat sa uvijetima izleta, da ispunjava zdravstvene,psihofizicke i tehnicke uvijete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća program, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da ce se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Comments are closed.