Izlet na Petrovu Goru, 21.05.2017.

Posted by on 23/05/2017
Iako je to nedjeljno jutro bilo kišno i vrijeme nije obećavalo, izlet nismo ni pomislili odgoditi. Krenuli smo prema planu u 9.00 h ispred planinarske prostorije, i to sa tri auta.
Na Muljavu smo stigli u 9,45 h i odmah nakon spremanja krenuli smo preko Rimskog puta na vrh. Putem je bilo dosta blata od kiše koja je padala cijelu noć. Preko Velikog Petrovca doašlo smo do najvišeg vrha ( Mali Petrovac 512 m ), a zatim nakon razgledavanja ruševina pavlinskog samostana nastavili prema Kraljevu grobu. Ovdje smo napravili i veču pauzu ( ručak ). Oko 13,00 h krenuli smo cestom nazat, ali smo odlućili da neidemo istim putem, nego krenemo prema Magarčrvcu. Na raskršću smo imali raspravu dali krenuti dužem putem na Partizansku bolnicu ili se spustiti preko Malog Velebita nazat na Muljavu. Odluka je pala za ovu drugu varijantu, u Muljavi smo bili oko 15,30 h.Ovdje smo se ponovno dulje zadržali na kavi( ili pivi ). Poslje smo odustali i od posjete Partizanskoj bolnici zbog loše makadamske ceste. U Dugoj Resi bili smo oko 17,30 h. Kako je izlet odmicao vrijeme je bilo sve bolje, tako da je na kraju sijalo sunce i bilo čak i vruće.
Učestvovali ( 14 ): Moric Vahtarić ( Vodič ), Silvija Vahtarić, Ana Vahtarić, Jan Vahtarić, Marjan Brazdičić, Antun Perišić, Denis Blašković, Roko Blašković, Neda Goršić, Josip Marčec, Tomislav Perušić i Danijela, Vita i Leona Magdić iz Osmice.
P.S. i Medi.

Comments are closed.