Viševica (1428m) i Zagradski vrh (1187m) 25.03.2017.

Posted by on 16/03/2017

HPD Vinica iz Duge Rese organizira jednodnevni planinarski izlet u Gorski kotar na

VIŠEVICU (1428m) i ZAGRADSKI VRH (1187m)

u subotu 25. ožujka 2017.

Prijave: najkasnije do 17. ožujka 2017. na sastanku društva (Mrežnička obala 8, Duga Resa) ili osobno vodičima izleta.

Vodič: Petra Poljak (095 / 9081 – 317)

Zahtjevnost i trajanje izleta:
1. tura - T1/K2, tehnički nezahtjevno/kondicijski zahtjevno, cca. 5-6sati
2.tura – T1/K1, tehnički nezahtjevno/kondicijski nezahtjevno, cca. 2,5sati

Cijena izleta: prijevoz kombijem ili osobnim automobilima, cca 80 kn

Plan izleta:
6:00 polazak s parkinga hotela „Duga Resa“
Planiran je stajanje za jutarnju kavu prije dolaska na prijevoj Ravno (864m) koji je ishodišna točaka naših tura.

1. tura: Ravno – Viševica, kružna tura
Uspon preko vrha Strilež (1369m) po tzv. „nebeskoj stazi“ koja je dosta položena sve do zadnjih 15 minuta uspona pred vrh koji je vrlo strm. Potom nastavljamo prema vrhu Viševici. Povratak prema Vagabundinoj kolibi u mjestu Ravno drugom stazom u trajanju od cca. 2 sata.

2. tura: Ravno – Zagrdski vrh, kružna tura (ako bude suho)Uspon kroz vikendaško naselje. Uspon kraćom, kamenom stazom, ukoliko bude suho, a spust drugom, položenijom stazom kroz šumu.
20:00 očekivani povratak u Dugu Resu
Oprema: udobne i čvrste cipele, ruksak, odjeća za planinarenje i presvući, hrana i voda iz ruksaka (mogućnost ručka u planinarskom domu „Vagabundina koliba“), planinarska iskaznica, osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica, fotoaparat i štapovi po želji

Napomena: odazivom na izlet svaki pojedinac povrđuje da je upoznat sa uvijetima izleta, da ispunjava zdravstvene, psihofizicke i tehnicke uvijete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća program, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da ce se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.
Vodiči zadržavaju pravo na izmjene planiranog.

Comments are closed.