Izvještaj sa izleta LIPA – GROHOT ( Istočna Medvednica, Nedjelja 10. 04. 2016. )

Posted by on 12/04/2016

Kako je i planirano u nedjelju u 8,30 sati nas se ispred prostorija društva skupilo 32 dvonožnih i 2 četveronožnih planinar HPD Vinice. ( točnije 29 članova Vinice i 3 člana Osmice ). Nije nas obeshrabrila ni kišica, ni oblačno vrijeme. Dok smo se svi skupili i rasporedili u osam auta bilo je već 8,45 kada smo i krenuli, prvo na autoput – zagrebačka obilaznica – izlaz Popovec – Kašina i na kraju Planina Donja.
U Planini Donjoj smo ostavili aute i krenuli na jednosatni uspon prema pl. kući na Lipi. Kako je uspun do vrha relativno strm, a i u zraku je bilo dosta vlage, do cilja smo se svi pošteno oznojili. Na Lipi smo se zdržali cca ½ sata za vrijeme kojega smo jeli, udarali štambilje, slikali se... i tako. Na domu je bila prilična gužva i sva mjesta unutra bila su zauzeta. Nažalost, zbog magle i oblačnog vremena vidik sa piramide i nije bio baš neki. Polako smo se spremili i krenuli nazat do autiju istim putem. Time je završio prvi dio našeg izleta.
Od Planine Donje tada smo se autima odvezli do 15 min. udaljenog sela Blaguša. A po Točkinom nagovoru i malo dalje od sela ( tako da smo se na rikverc morali vraćat i tražit mjesto za ostavit aute ) ... al dobro sad. Kako je prijašnjih dana padala kiša odlučili smo se za uspon gornjom stazom po makadamskom putu. Za razliku od uspona na Lipu ovaj je bio blag i taje oko 1,30 sati lagane šetnje. Za vrijeme uspona naoblaka koja nas je do tada pratila postupno se razbila, a kada smo došli do pl. kuće na Grohotu zasjalo je i sunce ( pa i ugrijalo ). Prije dolaska na kuću, večina nas je otišla na piramidu ( koja je viša nego na Lipi ), a kako se u međuvremenu magla digla pogled je bio mnogo bolji.
Na pl. kući Grohot zadržali smo se oko 1 sat, i ponovono jelo, udaranje štambilja, slikanje ... a kako je sunce ugrijalo večini se i nije baš išlo nazat. Povratk je ipak bio oko 16,15 sati, a za oko 1 h bili smo ponovno koda autiju.
Ovim je , nadam se uspješan izlet, bio završen. U Karlovcu odnosno Dugoj Resi bili smo između 18,30 i 19,00 sati.
Hvala svim učesnicima izleta !

Sudjelovalo ( 32 ) : Marija Žlender, Višnja Banjavčić, Mateo Banjavčić, Jadranka Luketić, Adriana Luketić, Mirko Luketić, Anica Luketić, Ingrid Janeš, Karlo Banjavčić, Antun Fudurić, Ivana Fudurić, Dražen Škot, Lina Škot, Neda Goršić, Mia Krklec, Niko Polović, Michael Polović, Damira Krklec-Polović, Sandra Domšić, Stjepan (Brada ), Antun Perušić , Dora Furedek, Roko Furdek, Stevica Furedek, Vita Magdić, Leona Magdić, Danijela Magdić, Stjepan Rade, SilvijaVahtarić, AnaVahtarić, Jan Vahtarić i Moric Vahtarić + Kate i Medi.

M.V.

 

2016-lipa-grohot

Comments are closed.