Otok Vis (Hum 587m) OTKAZANO

Posted by on 02/10/2015

IZLET JE OTKAZAN!

HPD Vinica organizira za svoje članove i članove HPS-a planinarski izlet na otok Vis (Hum 587m) od 8. do 11. listopada 2015.

„...Jednostavnost je suština ovog otoka stvorenog po mjeri čovjeka, kojeg većina posjetitelja konzumira u cijelosti. Ne samo njegove isturene polove, Vis i Komižu, već i brojne vale te unutrašnjost otoka koja svojom bujnom plodnošću oduzima dah...“

Jedan od razloga viške posebnosti leži u njegovoj polustoljetnoj izoliranosti kao vojnom otoku na kojem je vrijeme stalo. Sam vrh Hum kao najviši vrh otoka Visa nije dostupan jer se na njemu nalazi vojni objekt. KT je kapela sv. Duha u blizini s koje se pruža jednako lijep vidik na sve strane.

Vodič: Petra Poljak (mob. 095 908 13 17)
Prijave: najkasnije do petka 2. listopada 2015. na sastanku društva (Mrežnička obala 8, Duga Resa). Broj prijava ograničen, maksimalno 14 izletnika.
Težina izleta: kondicijski lagano i tehnički nezahtjevno

Troškovi izleta: prijevoz autobusom ili vlakom (po zajedničkom dogovoru) cca 200 kn

DINAMIČKI PLAN IZLETA:
8.10.2015. (četvrtak) Vrijeme predviđeno za put prema Visu, smještaj u planinarsku kuću, druženje i odmor.

  • polazak prema Splitu u jutarnjim satima (vrijeme polaska zavisi o odabranom prijevoznom sredstvu)
  • 18:30 polazak katamaranom za Vis
  • 21:00 očekivani dolazak i polazak prema planinarskoj kući Sv. Andrija,

9.10.2015. (petak) Izlet na Hum

  • buđenje i polazak prema Humu prema dogovoru markiranim putem hrbatom otoka
  • (Žena Glava, Titove špilje, Sv. Duh)
  • spuštanje prema Komiži
  • polazak prema Visu

10.10.2015. (subota) Slobodno vrijeme ( planinarenje ostalim markiranim putevima po otoku; kupanje, mogućnost posjeta poznatih plaža Stiniva, Srebrena; odlazak na Biševo i Modru špilju u samostalnom aranžmanu)

11.10.2015. (nedjelja) Povratak u Dugu Resu

  • 6:30 polazak prema viškoj luci i kupovina trajektnih karata
  • 7:30 polazak trajekta prema Splitu 
  • 9:50 očekivani dolazak u Split; slobodno vrijeme
  • 14:30 očekivani polazak prema Dugoj Resi

Potrebna oprema: odjeća i obuća za planinarenje i slobodno vrijeme (kupaći i ručnik), ruksak, hrana, pribor za osobnu higijenu, naglavna lampa, planinarska iskaznica, fotoaparat po želji
U slučaju odustajanja 5 i manje dana prije datuma izleta, uplaćeni novac se vraća jedino uz pronađenu zamjenu.
Troškove noćenja, trajektnih karata, eventualnih lokalnih autobusnih karata te individualnih dodatnih troškova sudionici izleta podmiruju sami.
Napomena: odazivom na izlet svaki pojedinac povrđuje da je upoznat sa uvijetima izleta, da ispunjava zdravstvene, psihofizicke i tehnicke uvijete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća program, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da ce se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene rute i satnice ovisno o okolnostima.

Comments are closed.