SVILAJA (1508 m) 19.09.2015., subota

Posted by on 14/09/2015

Svilaja je izdvojeni planinski lanac u Dalmatinskoj Zagori. Pruža se paralelno sa višim sjevernijim lancem Dinarom i Troglavom u smjeru sjeverozapad – jugoistok u dužini 30 km, između Sinjskog i Petrova polja. Najviši je južni vrh Svilaje (Bat) 1508 m iznad Sinja. Najveći dio lanca Svilaje je krški greben s naizmjeničnim nizom vrhova i ponikava (vrtača), te više krških jama i špilja. Sjeverni dio Svilaje je miniran i bio je u Domovinskom ratu crta razgraničenja i nije siguran za planinarenje. Najčešća polazna točka je od planinarskog doma „Orlove Stine“.

Težina izleta: K2/T1

Plan izleta:

5:30 h - okupljanje pred hotelom Duga Resa

9:30 h - dolazak do pl. doma „Orlove stine“ te početak uspona

Uspon preko „Badnji“ na vrh te povratak kružnom turom „šumskim putom“ preko Kunčeve staje – dužina staze cca. 12 km / cca. 5:30 h

Uspon na Orlove stine kružnom stazom – cca. 40 min

16 h – povratak na pl. dom Orlove stine i odmor

Planirani povratak u Dugu Resu oko 21 h

Cijena izleta: 80-100 kn (prijevoz osobnim automobilima)

Potrebna oprema:osnovna planinarska oprema (čvrste pl. cipele), zaštita od sunca, kiše i hladnoće, dovoljno vode i hrane, planinarska iskaznica.

Vodič: Marin Božičević

Zbog vremenskih prilika program izleta se može promijeniti ili odgoditi!!!

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Comments are closed.