Izvještaj sa izleta na Ječmište ( Žumberak ) 22.03.2015.

Posted by on 24/03/2015

Iako to tmurno i kišovito nedjeljnje jutro nije izgledalo nimalo obečavajuće, ekipa od 13 članova našeg društva krenulo je prema Žumberku. Polazak je bio oko 8,45 ispred prostorija društva, a i oni koji su mislili odustati od izleta na kraju su odustali od odustajanja.
Sa tri auta u Sošice smo stigli oko 10,00 h. Za to vrijeme ona dosadna kiša potpuno je prestala, nebo se razvedrilo, a čak se pojavilo i sunce koje nas je pratilo ostatak izleta. Brzinska kava, presvlačenje i krečemo prema 45 min. udaljenom domu na Vodicama. Dom je bio zatvoren ( službeno otvoren od 01.04. ), tako da se nismo dugo zadržavali , nego smo krenuli na 30 min. udaljen vrh Plješ ( 977 m ). Na vrhu je bilo ljepo i sunčano tako da smo se zadržali i malo duže, štambiljanje, slikanje i sve ono što se već radi na vrhovima... Oko 12,00 h sa vrha smo se spustili na cestu i dalje nastavili prema Ječmištu. Dio puta je bio skroz bez snjega, dok smo na nekim djelovima morali i prtiti. Sve u svemu ništa strašno, ionako nam je ovo vjerovatno posljednji sustret sa snjegom za ovu sezonu. Do vrha Ječmišta ( 976 m ) trebalo nam je laganog hoda cca 2 h. Na vrhu ručak, slikanje, štambilji, pošalice ... , pa lagano povretak istim putem. Iako smo prvotno planirali spust na Sopotski slap, zbog klizavog terena snjega i nabujalog potoka ipak smo odustali i vratili se opet preko doma na Vodicama ( ovaj put samo bez uspona na Plješ ). Nazat u Sošicama bili smo oko 16,00 h. Presvlačenje, neki su bili vrlo mokri, i stajanje na kavi u Krašiću gdje zaključujemo ugodan i uspio izlet. U Karlovcu i Dugoj Resi bili smo oko 18,00 h. Na kraju posebna zahvala Janu, koji je zamjenio umorna oca i prometnuo se u pravog vođu ovog izleta.

Sudjelovali : Marija Žlender, Ksenija Stipčić, Neda Šimić, Valerija Luketić, Josip Marčec, Ivica Pereško, Antun Goldašić, Stjepan Rade, Robert Kovač, Silvija, Ana, Jan i Moric Vahtarić.

Comments are closed.