Izlet na Kalnik (643m) 27.02.2016.

Posted by on 14/02/2016

KALNIK na jednom mjestu pruža sve ono što idealni planinarski cilj mora imati: staru gradinu, planinarski dom, primamljiv vrh i niz planinarskih staza. Zbog svog stjenovitog vrha Vranilca (643 m), Kalničko gorje se doima mnogo višim i izazovnijim. Kalnička gradina stopila se s prirodnom stijenom i omogućuje interesantnu šetnju kroz dogradnje iz različitih perioda od kojih je najstariji dio još iz doba Tatara. Stijena na kojoj se nalazi gradina vrlo je poznato alpinističko penjalište s 20-ak smjerova. Do vrha Vranilca vodi nekoliko puteva - šumovita planinarska staza od planinarskog doma koja traje 20-ak minuta ili zahtjeviji uspon u pravom alpinističkom stilu preko 7 zuba, odnosno preko 7 stijena koje se pružaju duž grebena Kalnika sve do vrha. Vidici koji se pružaju s pojednih stijena vrijedni su truda.Za grebenski put potrebno je oko 1 h. Od doma polazi i kalnička kružna staza uređena kao poučna staza za koju treba odvojiti oko 2 h

Opis izleta:
U subotu 27.2.2016. organiziramo planinarski izlet na Kalnik, najviši vrh Vranilac 643 m (KT HPO 3.2)

Mjesto polaska:
Hotel Duga Resa

Vrijeme polaska: 
Subota 27.2.2016. 7:00h 
Prijevoz: u osobnom angažmanu, automobilima

Prehrana:
Iz ruksaka, moguće u Planinarskom domu na Kalniku
 

Organizator:
HPD Vinica
 
Vodič - informacije:
Za HPD Vinicu: Nikolina Brozović 091/952 1750
 
Ostale napomene:
Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet, a posebno u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta organizator će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator. 
Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.
Prijavom na planinaski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora. 

Comments are closed.