POŠTAK, 09.09.2018.

Posted by on 31/08/2018

Poštak je lijep razgledan vrh s tri krševite glavice. Najviša točka je mala zaravan, u čijoj se blizini padina počinje naglo obrušavati na sjeverozapadnu stranu. Na brojnim kartama Poštak je označen imenom Kečina kosa, no među planinarima prevladao je naziv Poštak. Poštak je gotovo u cijelosti prekriven prostranim travnjacima, s malo šume i mnogo krških obilježja. Iz daljine se posebno ističe po strmoj, gotovo odsječenoj padini ispod vrha. Osim zbog širokih vidika, planinarski je zanimljiv zbog prirodnog parka neobičnih kamenih skulptura na travnatoj padini pokraj markirane staze, na visini od 1200 metara. Geolozi objašnjavaju njegov postanak eolskom erozijom, tvrdeći da je bura izbrusila kamen noseći oštra zrnca dolomitnog pijeska, a ostali su samo tvrđi dijelovi stijene. 

HPD Vinica iz Duge Rese u nedjelju 09. rujna 2018. godine organizira jednodnevni planinarski izlet na Poštak (1425 m n.v.).

PLAN IZLETA:
7.00 h polazak s parkirališta kod “robne kuće” (Konzum)
10.30 h polazak iz mjesta Otrić prema vrhu
13.00 h dolazak na vrh Poštak
13.30 h povratak u Otrić
16.00 h predviđeni dolazak u Otrić
19.00 h planirani povratak u Dugu Resu

Prijevoz: osobni automobili ili kombi ovisno o broju prijavljenih

Cijena izleta: cca 100 kn prijevoz ovisno o broju prijavljenih

Težina izleta: K1 (lagano) – vrijeme hodanja cca 5 sati

Tehnička zahtjevnost: T1 (nezahtjevno)

Napomena: ponijeti sa sobom hranu i vodu (min. 2 l)

Potrebna oprema: adekvatna odjeća i obuća za planinarenje, ruksak, rezervna odjeća, jakna za kišu i vjetar, planinarska iskaznica

Prijave za izlet vodiču na sastancima društva petkom u 20 sati ili osobno vodiču na broj mobitela do 07. rujna 2018. godine.

Vodič zadržava pravo izmjene plana izleta.

Vodič izleta: Bruno Banjavčić 097 718 59 50

Napomena: odazivom na izlet, svaki pojedinac povrđuje da je upoznat s uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća program, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Comments are closed.